Curriculum Livs Historie


Livs historie


Jeg begyndte med at spille cello da jeg var 6 år gammel på musikskolen i Esbjerg. Min lærer, Peter Oest, spurgte om jeg ville spille en koncert og bagefter ville jeg spille igen og igen.

Jeg begyndte at spille i skoleorkestret på Hjerting Skole. Det gav mig muligheden for at spille solo med orkester i en meget tidlig alder. Jeg spillede blandt andet Brevals cellokoncert i D-dur, som jeg også spillede på vores turne til Sverige.

Da jeg var 12 år gammel begyndte Vestjysk Musikkonservatorium at bruge mig når de behøvede flere cellister. At spille med dygtige musikere i strygekvartet og orkester var en god erfaring.

Da jeg var 14 startede jeg på Musikalsk Grundkursus i Esbjerg, som gav den grundlæggende viden for at blive optaget på konservatoriet. På samme tid gik jeg på Esbjerg Gymnasium hvor jeg tog musik, matematik og fysik på højt niveau.

18 år gammel blev jeg optaget på Vestjysk Musikkonservatorium i Esbjerg, men efter kun et år blev jeg overflyttet til Det kgl. Danske Musikkonservatorium i København.

På konservatoriet begyndte jeg at spille i en klaver trio kaldet Gefion Trioen. Violinisten hed Erik Heide og pianisten Jan Beck Eriksson. Sammen spillede vi mange koncerter både i og udenfor København. Vi spillede i Tivolis koncertsal, på Louisiana, på Copenhagen Summerfestival og vi modtog publikumsprisen i P2 musiks kammermusikkonkurrence i 1998. 40% af publikum havde stemt på os ud af 12 ensembler.

I juni 1998 spillede jeg med en klaverkvartet til den japanske kejsers retur middag som han gav for at takke for sit besøg i Danmark. Vi spillede til hele middagen og modtog mange roser fra kejseren for vores professionelle spil.

I maj 1999 tog jeg min afsluttende diplom eksamen med karakteren 11. Jeg spille Elgars cellokoncert i e-mol, Debussys cellosonate, Povl Rovsing Olsens cellosonate og Bachs 4. cellosuite.

Den 3. oktober 1999 var jeg inviteret til at spille Elgars cello koncert med The Clear Lake Symphony i Houston, Texas. Det var mit første besøg i USA. Mit ophold var sponsoreret af Haldor Topsoe.

Fra oktober 1999 til juni 2000 studerede jeg i Tel Aviv, Israel hos den israelske cellist Hillel Zori. Der vandt jeg 1. pris i Samuel Rubin Academys kammermusik konkurrence.

I slutningen af 2000 begyndte jeg at freelance i København og har haft kontrakter med både Radio Symfoniorkestret og Det kgl. Kapel.

Jeg spillede Elgars cellokoncert med Studentermusikforeningens orkester i 2001 og spillede Dvoraks cellokoncert i h-mol med Amadeus Ensemblet i 2002. Desuden har jeg spillet Bachs cellosuiter i kirker overalt i Danmark.